Ohjeet

Foorumilta tulet löytämään selkeät ohjeet foorumin ja chatin käytöstä!

Ohjeet ja säännöt

Chatissä pelaaminen tapahtuu online-tilassa molempien pelaajien ollessa paikalla. Yksi peli aloitetaan ja lopetetaan saman istunnon aikana. Ennen kuin poistuu itse paikalta, täytyy peli lopettaa tai ohjata hahmonsa pois muiden seurasta. Jos pelissä on menossa tilanne, jota ei voi lopettaa sormia napsauttamalla tai ohjaamalla hahmoa pois, voi pelin jättää takaumaksi. Takauma tarkoittaa sitä, että peli pelataan loppuun sovittuna ajankohtana.

 

 • Toisen hahmoa ei saa ohjailla missään tilanteessa.
 • Olisi hyvä, jos rooliviestit olisivat vähintään 100 sanaa pitkiä. Maksimipituutta ei ole. Tästä ei kannata ottaa stressiä, lyhemmät roolitkin ovat sallittuja!
 • Chatissä on noin tuhannen merkin merkkiraja, mikä tarkoittaa sitä, että joskus rooliviestit pitää pätkiä pariin viestiin.
 • Rooli kirjoitetaan hän- tai minä-kertojassa, kirjakielellä ja menneessä aikamuodossa, jotta teksti pysyy selkeänä.
 • Yritä saada rooleihisi sisältöä, johon vastapelaaja voi reagoida. Laita hahmosi puhumaan ja tekemään typeriäkin asioita, yllätä vastapelaajasi!
 • Tapahtumia ja suhteita ei koskaan suunnitella etukäteen. Kaiken täytyy tapahtua pelissä! Jos siis haluat hahmollesi kumppanin, vihollisia tai vaikka liittolaisen, rooli hahmosi muiden seuraan ja hanki niitä pelin kautta.
 • Menossa oleviin peleihin voi osallistua kysymättä lupaa täysin vapaasti. Hahmosi voi myös esimerkiksi salakuunnella muita.
 • Chatissä pelaaminen on nopeatempoista ja hahmosi elämä voi kääntyä ympäri yhdessä illassa.
 • Jos haluaa olla koko ajan hahmojensa kanssa siellä, missä tapahtuu, on suositeltavaa olla aktiivinen. Jos taas haluaa vain kehitellä hahmojaan tai pelata satunnaisesti harrastukseksi, riittää esimerkiksi kerran viikossa käyminenkin.
 • Veriperimässä on hiukan NPC-hahmoja. Näitä saa ohjailla niin paljon kuin sielu sietää! Näiden tappaminenkin on sallittua hyvän maun rajoissa.

Pelimerkit

 • Koko rooli tulee aina tähtimerkkien (*) sisään.
 • Hahmon nimi laitetaan aina lihavoituna, eli [b] ja [/b] tagien väliin.
 • Puheet tulevat kursivoituna, eli [i] ja [/i] tagien väliin.
 • Ajatukset on hyvä piilottaa tekstiin, mutta jos tämä tuntuu vaikealta, laita ajatukset risuaitojen (#) väliin.
 • Roolissa täytyy mainita ainakin paikka, missä hahmosi on ja mitä hahmosi tekee. Jos hahmollasi on esimerkiksi vertavuotavia haavoja tai muuta huomiota herättävää ulkonäössä, mainitse siitäkin.
 • Ilmoita roolisi lopussa, jos hahmosi saapuu joidenkin muiden seuraan!

Sanasto

 • Takauma Takauma on kesken jäänyt peli, joka pelataan loppuun pelaajien sopimana ajankohtana. Kun pelataan takaumaa, laitetaan hahmon nimen perään //TAKAUMA.
 • Autohittaus – Autohittaus tarkoittaa toisen hahmon ohjailemista. Tämä on Veriperimässä täysin kiellettyä!
 • Metapelaus – Metapelaus tarkoittaa sitä, että hahmosi tietää asioita, joita sille ei ole kerrottu. Tämä on Veriperimässä täysin kiellettyä!
 • Munchaus – Munchaus tarkoittaa sitä, että hahmosi on paras ja ylivoimainen. Munchaamista on myös se, jos hahmosi on kaunein, komein, nopein, voimakkain jne. Tämä on Veriperimässä täysin kiellettyä!
 • Teleporttaaminen – Teleporttaaminen on sitä, kun hahmosi on ensin paikassa A ja yhtäkkiä paikassa B. Roolipeleissä sinun täytyy kirjoittaa siitä, kun hahmosi siirtyy paikasta toiseen, etkä voi vain skipata sitä.
 • Jakautuminen – Jakautuminen on sitä, kun hahmosi on kahdessa paikassa samaan aikaan. Tämä on Veriperimässä täysin kiellettyä, paitsi jos hahmollasi on takauma ja pelaat sitä samaan aikaan kun pelaat uutta peliä. Tällöin takauma on tapahtunut aina ensin!

Esimerkkejä

Jokaisella pelaajalla on oma tyylinsä kirjoittaa. On lyhyitä, pitkiä, paljon kuvailua sisältäviä ja paljon tapahtumia sisältäviä rooleja. Roolin ei tarvitse olla pitkä ollakseen hyvä! Kaikki on täysin sisällöstä kiinni.

Ruokoviiksi *Kellertävä kolli katsoi hetken Aavamerta ja pudisti sitten päätään tuon toteamalle. Soturi asteli ulos leiristä ja otti luonnollisesti partion johdon lavoilleen, vaikka alun perin Räntäsade oli käskenyt Aavameren siihen hommaan. Kai. Valkoharmaa naaras vaikutti kuitenkin melko kykenemättömältä siihen hommaan, eikä Ruokoviiksi uskonut, että naaras ottaisi nokkiinsa Ruokoviiksen viedessä johtopaikan häneltä.* Jonnekin Suoklaaniin? *Raidallinen naurahti.* Sinne siis. *Kellertävä hymyili myötätuntoisesti toiselle, vaikkei ollutkaan samaa mieltä hänen kanssaan.* Vastahan niitä kettujakin oli reviirillä! *Ruokoviiksi muistutti väliin eilisestä.* No mutta, ei partiointi niin paha asia ole. Partioidessa voi hyvin tutustua klaanilaisiinsa ja reviiriinsä, enkä usko, että tämä eroaa niin paljon sinun lenkeistäsi. Ja kyllä aina välillä sattuu ja tapahtuu! *Ruokoviiksi selitti ja huomasi, että taivaalta alkoi pikkuhiljaa laskeutua lumihiutaleita.* Mitä jos kiristettäisiin tahtia, ennen kuin lumisade yltyy pyryksi? *Ruokoviiksi kysyi ja nosti kävelytahtiaan.*

Ruokoviiksi *Ruokoviiksen astuttua leiriin kaikki huudot olivat jo ehtineet loppua ja leiriin oli laskeutunut painostava hiljaisuus. Raidallinen soturi ehti jo pelätä pahinta, sillä tämmöinen hiljaisuus oli vain silloin, kun joku oli siirtynyt Valoklaanin metsästysmaille. Kolli pyrki vetämään varovaisesti henkeä nenänsä kautta, mutta arpiensa takia onnistui vain vetämään suussa olevia sammalia henkeen, mikä johti valtavaan yskänpuuskaan. Ruokoviiksi köhi hetken, kunnes viimeinenkin sammalhippu ja sulka oli keskellä leiriaukiota. Omenasurma astui hiukan hämmentyneenä, mutta varovainen hymy kasvoillaan ulos parantajan pesästä Pikkumarja perässään.* Kiitos Ruokoviiksi *Omenasurma sanoi ja nappasi osan petitarvikkeista suunnaten oitis pentutarhaan niiden kanssa. Ruokoviiksi nyökkäsi ja veti syvään henkeä suunsa kautta ennen kuin laskeutui ottamaan loput sammalet. Hän suuntasi askeleensa pentutarhaan pidättäen hengitystään. Onnekseen hän näki kaiken olevan suurimmilta osin ihan hyvin. Iltaviiksi oli elossa kahden pennun ja Ruokoviiksen veljen, Juovakynnen kanssa. Pihkasiipi taas… Näytti hiukan huonovointiselta eikä hänellä ollut pentuja. Ruokoviiksi vilkuili hetken ympärilleen ja ymmärsi sitten, että pennut oltiin annettu muiden hoitoon. Miksiköhän? Raidallinen kolli laski sammalet Pihkasiiven pedin vierelle ja Omenasurma alkoi herätellä naarasta varovaisesti.* Ruokoviiksi Pihkasiiven ja Juovakynnen seurassa pentutarhalla!

Pyytäplä//TAKAUMA *Pyytäplän hymy hyytyi oitis Repalesielun aloitettua ja hän otti pari askelta kauemmas oranssit silmät laajentuneina hämmentyneisyydestä. Kun ruskea kolli piti tauon, avasi naaras nopeasti suunsa* E-en minä tuota.. tarkoittanut— *Repalesielua ei kuitenkaan näyttänyt kiinnostavan täplikkään naaraan piipitys, tai sitten hän ei kuullut, sillä jatkoi jo pitkää puhettaan. Ruskea kolli puhui kauan, ja Pyytäplä alkoi vähitellen täristä. Hän painoi päänsä maata kohti, eikä uskaltanut kohdata Repalesielun katsetta, kun tuo paljasti aivan kaiken. Pyytäplä yritti muistaa kaiken, mitä kolli sanoi, jotta voisi vastata edes jotakin, mutta sanat vain tulvivat hänen ohitseen. Tuntui kuin jokainen sana painaisi häntä alemmas, syyttäisi juuri häntä. Se satutti. Pyytäplä ei ollut tajunnut, miltä Repalesielusta oli tuntunut hänen lähtönsä jälkeen. Naaras oli ollut niin itsekäs! Miksei hän voinut edes kertoa? Miksi hän oli vain lähtenyt, miksi hän… Kaikki oli hänen syytään! Pyytäplä suorastaan tunsi Repalesielun sisäisen tuskan, joka ei muuten ollut mitään aivan pientä. Se sattui, ja vähitellen Pyytäplä tunsi, kuinka kyyneleet kohosivat hänen silmiinsä, valuvan pitkin valkoisia poskia kohti maata. Kyyneleitä tuli paljon, ja niiden virtaus ei tuntunut loppuvan. Pyytäplä tärisi, ja hän oli aivan varma, ettei ollut koskaan itkenyt näin voimakkaasti. Hän ei ollut koskaan menettänyt ketään läheistä. Hän ei voinut tietää, miltä se tuntui. Repalesielu oli menettänyt kaiken, aivan kaiken, ja silti Pyytäplä ei ollut vaivautunut kertomaan, että lähtee pois Suoklaanista. Kun Repalesielu viimein lopetti ja murahti jotakin suupielestään, Pyytäplä nieleskeli hetken itkuisesti, ennen kuin nosti katseensa. Hän ei osannut lukea kollin vihreistä silmistä mitään, tai sitten se johtui vain siitä, että hänen silmiään kirveli kaikista niistä kyynelistä, joita virtasi vieläkin.* .. Minä.. Repalesie-.. E-en ajatel-.. Olin typer-.. *Pyytäplä suorastaan uikutti kuin emonsa hylkäämä pentu samalla, kun mietti, mitä vastaisi. Repalesielu vihasi häntä ja se oli juuri Pyytäplän syytä. Lopulta naaras tyytyi vain sulkemaan silmänsä tiukasti kiinni aiheuttaen pienoisen kyyneltulvan poskilleen.* Olen todella pahoillani kaikesta, minkä tein sinulle.. Annatko anteeksi? *Pyytäplä tärisi kauttaaltaan ja puristi silmiään tiukemmin kiinni odottaessaan vastausta.*

Seittikäpälä *Kun harmaa kolli oli irrottanut piikin Toivopennun käpälästä, heitti joku häntä pienoisella kivellä takaraivoon. Parantaja käännähti salamannopeasti karvat pystyssä.* Kuka-! *Seittikäpälä aloitti, mutta hiljeni oitis tajutessaan kissan olevan Feenikspentu. Ei hän saisi torua sairasta pentua noin. Parantaja siloitti karvansa ja yritti rauhoittua onnistuen siinä yllättävän hyvin. Sillä aikaa Toivopentu oli tassutellut Feenikspennun luokse, ja Seittikäpälä oli menossa perässä, mutta joku keskeytti hänet.* Öh… Se-seittikäpälä? *Jalopentu sanoi hiljaa, ja harmaa kolli kääntyi tuota päin. Oliko hänkin saanut piikin käpäläänsä?* Joo, Jalopentu? *Parantaja sanoi kysyvällä äänensävyllä mahdollisimman rauhallisesti.* //Pitäisi mennä nukkumaan, pelataanko peli takaumana loppuun vaikka huomenna illalla?